GRATIS STANDARD FRAKT OG RETUR | RASK LEVERING | EKSKLUSIV GAVEINNPAKNING

D-A Arkiv

Våre mest ikoniske design i sølv. Hvert smykke er et symbol på vår arv, kreert for å bli båret videre av kommende generasjoner.

RING, D-A ARKIV MARIANNE BERG 1970

Ringen ble først lansert i 1970 og er designet av Marianne Berg. Designet oppstod etter at Uni hadde fått tak i et stort antall stener og jentene i verkstedet fikk som oppgave å designe smykker som passet til.
Ringen var en stor suksess på 70-tallet og har vært i salg i David-Andersens butikker helt fram til årtusenskiftet. Ringen har alltid vært en ufordring å få produsert riktig, da sidene skal være rette og stenen ikke sitte for høyt i skinnen. Ulike ringstørrelser har alltid vært en utfordring og fattingen krever god kompetanse. Edelmetallstøperiet tok denne utfordringen og utførelsen er godkjent av Uni selv.

Se D-A Arkiv kolleksjonen

UNI DAVID-ANDERSEN

Uni ble født i 1930 og er 4. generasjon David-Andersen. Datter av Ivar David-Andersen og mor til Kristin Gjelseth. Uni er utdannet gullsmed med praksis både i New York og på verkstedet til David-Andersen.

UNI’S VERKSTED Uni David-Andersen startet sitt eget smykkeverksted i 1959. En rekke gullsmeder har vært tilknyttet hennes verksted; Liv Rogan, Marianne Berg, Solfrid Simensen, Ben David-Andersen og Unn Tangerud. Verkstedet jobbet mest med sølv, emalje og smykkestener, enten som unika eller for serieproduksjon. 70-tallet var tiåret for store smykker og dette var deres spesialitet. Uni sitt forslag med å lage smykker satt sammen av ulike typer rør, både runde og firkantet, kuttet i biter ble en stor suksess. Godt håndverk og god design var viktig for Uni’s verksted. 

«Uni er fantastisk sprudlende og engasjert. Det er en ære og kunne lansere denne ringen med hennes godkjenning og inspirerende historier»
- Nina Botnedal, Designer.