Vedlikehold av smykker

  • Magasin
  • Fra Gullsmeden
  • Vedlikehold av smykker

Vi hjelper deg med å ta vare på smykkene dine

Har du smykker som trenger rens, reparasjon eller annet vedlikehold? Vi har erfarne gullsmeder som hjelper deg med dine smykker. På Egertorget har vi egen serviceavdeling som kan kontaktes på service.egertorget@david-andersen.no dersom du har spørsmål om gravering, taksering eller reparasjoner. Du kan også kontakte serviceansvarlig på telefon 24148810 Smykker kan leveres til reparasjon via alle våre 8 butikker.

Se våre butikker

Råd fra våre gullsmeder

Tar du noen få forhåndsregler når du bruker smykkene dine, kan de holde seg flotte og få et lengre liv og kreve mindre vedlikehold og reparasjoner hos gullsmed. • Ta av deg smykkene ved håndvask, da unngår du at såperester setter seg i små kriker og kroker som smusser til smykket. De fleste perleringer har lim som holder perlen på plass, og ved mye og gjentatt fukt kan dette løsne. • Ta av deg smykkene ved sportsaktiviteter, husarbeid eller annet tungt arbeide. • Unngå kontakt med kjemikalier som parfyme, og sterke vaskemidler. Ta av deg smykkene når du går i basseng eller dusj. Slike kjemikalier kan være skadelige for enkelte stener som er porøse, som perler, korall og opal. Gullforgylte sølvsmykker vil også miste forgyllingen ved stadig kontakt med fukt. • Sølv er et mykt edelmetall. Unngå slag og slitasje mot harde underlag. Dette gjelder også spesielt ringer med diamanter rundt hele ringskinnen.  

Oppbevaring av smykker

Smykkene dine kan lett ripe hverandre opp dersom de oppbevares i en skål eller ligger løst på et fat. Spesielt diamanter lager lett riper i andre smykker. Oppbevar smykkene i smykkeskrin med god avstand. Unngå å legge smykker på badet eller andre steder med mye fukt, da det lett fører til oksidering på sølvsmykker (de blir sorte/grønne). Oksidering og misfarging kan også skje med gullsmykker, selv om det ikke skjer like ofte som med sølvsmykker. Dette kommer av at gullet blandes med andre metaller, og det er disse legeringsmetallene som kan gjøre en gullring misfarget. Det er heldigvis enkelt å fjerne en slik oksidering eller misfarging, ofte er det nok med en pusseklut. Pass på å lukke halssmykker og armbånd når du tar de av, for å unngå knuter på kjedet. La en gullsmed ta vare på smykket ditt. Vi anbefaler at du årlig tar med smykkene du bruker mest til en profesjonell sjekk hos en av våre gullsmeder.

Kontakt en av våre butikker

Smykkerens du kan bruke hjemme