Våre forlovelsesringer

  • Magasin
  • Bryllup og forlovelse
  • Våre forlovelsesringer

Hva gjør du når du har funnet den rette?

Et frieri er ikke noe man opplever mange ganger i livet, og vi forstår godt at det kan være vanskelig å vite hvor du i det hele tatt skal begynne. Vi ønsker å bidra til at denne opplevelsen skal bli trygg og behagelig, og har derfor satt sammen en liten guide med våre beste tips når det gjelder valg av forlovelsesring. Med dette håper vi du skal føle deg rustet til å gjennomføre noe av det mest romantiske man kan gjøre, nemlig å fri til sin kjære.

Når du har bestemt deg for å fri, er neste steg å bestemme seg for ringen du ønsker å fri med, nemlig forlovelsesringen. Det kan være lurt å observere og legge merke til hint om hva slags forlovelsesring hun liker og hva hun kunne tenke seg. Hvis du er usikker, kan det alltid hjelpe å snakke med hennes venninner og familiemedlemmer for å få tips til hva slags design og stil hun liker på en forlovelsesring. Liker hun gult gull eller hvitt gull? Ønsker hun et enkelt design med én diamant, eller liker hun kanskje kombinasjonen med diamanter og edelstener? Dette kan du også få et inntrykk av ved å se hva slags smykker hun vanligvis bruker. Kanskje ønsker hun å bruke forlovelsesringen i kombinasjon med en fremtidig giftering? Da er det også lurt å tenke over hva slags type ring som passer best til dette formålet. Dette gir vi deg gjerne gode råd og tips om

Solitær: klassisk enstens diamantring

D-A Solitær gir uttrykk for David-Andersens ekspertise og erfaring i en kolleksjon av tidløse og vakre enstenssmykker. Kolleksjonen består av norskproduserte ringer, anheng og ørepynt, laget av resirkulert gull og håndfattet på vårt eget verksted. Diamantene i kolleksjonen er håndplukket av vår gemmolog og kommer med GIA-sertifikat fra 0,20 carat. Fatningen er designet hos David-Andersen for et unikt og stilrent uttrykk. Tidløse klassikere, like aktuelle i dag som for kommende generasjoner. Et smykke fra D-A Solitær vil være den perfekte gave til personen med øye for detaljer.

Personlig valg: Finn din favorittkombinasjon

Kolleksjonen Kjærlighet & Forlovelse  består av ringer som er skapt for å feire kjærligheten. Vær med å utforme din unike ring og kjærlighetsuttrykk, med håndfattede diamanter i ulike slip. Våre ringer er ikke bare skapt for et langt ekteskap, men også for kommende generasjoner.

Kjærlighet & forlovelse

Fakta om diamanter

DE FIRE C-ER CARAT for vekt. Carat (ct) er vektenheten for diamanter. En carat tilsvarer 0,2 gram, og hver carat deles inn i 100 enheter. Jo større diamanten er, desto sjeldnere er den. En diamant på 1 carat vil derfor være langt mer verdifull enn to stener på 0,50 carat av samme kvalitet. CLARITY for klarhet. Diamanter ser som oftest klare og rene ut, men det finnes svært få luperene (F/IF) diamanter. Bruker man en sterk lupe ( 10X), ser man at de fleste diamanter har bittesmå inneslutninger. Jo færre inneslutninger, desto mer sjelden vil diamanten være. COLOUR for farge. Diamanter finnes i mange forskjellige farger. Helt fargeløse diamanter er svært sjeldne, og dermed meget verdifulle. Vanligvis graderes nyansen i en diamant i en skala som strekker seg fra fargeløs til gul. CUT for sliping. Diamanter slipes med nitidig presisjon. En brilliant med 57 eller 58 fasetter er den vanligste varianten i smykker. Fasettenes proporsjoner og hvordan lyset reflekteres, er med på å avgjøre slipegraden på diamanten. Alle de fire C-ene er like viktige når kvaliteten på diamanten skal verdsettes. Den endelige prisen for diamanten er ikke kun basert på klarheten eller fargen, men også det nøye og tidkrevende arbeidet som ligger bak, nemlig å gi diamanten den perfekte slip og glans.

Viktig å tenke på:

Det er lurt å beregne god nok tid fra du bestemmer deg for ring, til datoen du ønsker å fri. Noen ringer er bestillingsvarer, og dersom du ønsker å designe og skape en helt unik ring er det viktig å være litt tidlig ute, slik at vår gullsmed får god tid til å skape deres drømmering. Vi anbefaler alltid å forsikre ringen med en gang du mottar den, slik at du vet den er trygg hvor enn du gjemmer den frem til den store dagen. Dersom du synes det er vanskelig å skjule ringen frem til den store dagen, kan vi gjerne oppbevare den hos oss til du føler deg klar for å ta med deg ringen hjem. Når forlovelsesringen er i boks er det på tide å planlegge selve frieriet. Hva slags frieri vil din kjære sette mest pris på? Noen ønsker et intimt frieri og andre drømmer om et storslaget frieri foran mange mennesker. Tenk gjennom hva du ønsker å si, slik at du har en liten plan når nervene melder seg. Tilslutt gjelder det å finne det rette øyeblikket. Alt kan ikke planlegges til punkt å prikke, det viktigste er at frieriet blir et magisk øyeblikk for dere begge.