GRATIS STANDARD FRAKT OG RETUR | RASK LEVERING | EKSKLUSIV GAVEINNPAKNING

Platina - «det lille sølvet»

Platina er et naturlig hvitt metall som kun finnes noen få steder i verden.  Platina egner seg godt til smykker da metallet er både lett å forme og svært holdbart.

Ordet Platina kommer fra det spanske språket og kan oversettes til «det lille sølvet». 

Metallets smidighet gjør det mulig å lage både detaljerte, vakre og holdbare smykker. De nevnte egenskapene bidrar også til at smykkesteiner sitter godt fast.

Platina har også vunnet mange hjerter ved at metallets naturlige og hvit glans aldri blekner. En annen positiv ting med platina er at den er hypoallergenisk, noe som betyr at platinasmykker ikke forårsaker allergiske reaksjoner.

Alle metaller kan bli ripet opp, men det som er unikt med platina er at metallet ikke forsvinner, men "forflytter seg". Derfor vil et platina-smykke beholde sin vekt i generasjon etter generasjon.

Platina i 3000 år

De første spor av platina er i 3000 år gamle egyptiske smykker. Platina var også velkjent blant de innfødt i Sør-Amerika da de europeerne kom til kontinentet på 1500-tallet. Platina ble for første gang omtalt i Europa av den italienske humanisten Julius Caesar Scaliger som i 1557 beskrev et mystisk hvitt metall som ikke lot seg smelte med datidens teknologi.

Nå er Sør-Afrika verdens største produsent av platina, men metallet utvinnes også i land som Canada, Colombia, Zimbabwe, USA og Russland.

Platina pusses og stelles på samme måte som gull. Smykker i platina stemples som reget med "Pt".