Blogg
Tilbake

Følger du disse gavetipsene blir kona garantert fornøyd

Å kjøpe smykke i gave til kona eller kjæresten, er ikke alltid så enkelt, men med noen enkle gavetips på veien, står du godt rustet.

Det ligger utrolig mye følelser i smykker. Enkelte bestemmer seg umiddelbart når de ser et smykke. Andre bruker lang tid på å fatte en beslutning - og trenger kanskje også noen gode gavetips på veien.

Ta en titt i smykkeskrinet

Det første vi spør kundene om når de skal kjøpe smykke til sin kjæreste eller kone, er hva den som skal få gaven eier fra før. Det sier ofte mye om hva personen liker og hva hun ønsker eller trenger aller mest. Overraskende mange har ikke gjort dette forarbeidet når de kommer i butikk for å handle gave til sin kjære.

Merker du deg farger og materialer i smykkeskrinet på forhånd, har vi et godt utgangspunkt for å finne den perfekte gaven. Et godt gavetips er ofte å komplimentere det hun allerede eier.

Få overblikk over hva som finnes av smykker på markedet

Smykker kjøper man sjelden og mange vet lite om hva som finnes på markedet. I forretningene våre setter vi alltid av den tiden som trengs for et valg som føles godt. Ofte er det viktig at man får se et variert utvalg av smykker og stener.

Smykker på bestilling

Har man sett for seg noe helt spesielt, som ikke eksisterer fra før av, kan man få hjelp av en gullsmed til å lage det. Gullsmedene på David-Andersen lager ofte smykker etter bestilling.

I de tilfellene vil man som kunde sette seg ned med en av våre fageksperter og sammen komme frem til noen grovskissser som de kan ta med seg til gullsmedene, som igjen kommer med sine kommentarer for at smykket skal bli av ypperste kvalitet. 

Velg smykker som varer

Er du i tvil om material og stilvalg, er diamanter det aller sikreste. Diamanter er verdens hardeste materiale og egner seg godt i smykker som man bruker hver dag og kan gjerne gå i arv i generasjoner.

Er du mer vågal kan du gå for fargede stener. De kan være vel så stilfulle som diamanter. Perlesmykker er også et sikkert valg. Alt fra de klassiske perleøredobbene til de mer 60-tallsinspirerte halskjedene som vi ser i trendbildet akkurat nå.

Be om en ønskeliste

Det er ingen skam å be om litt hjelp fra den som skal bære smykket. Hos David-Andersen er det mulig å sende sin utkårede for å legge igjen en liten ønskeliste. Ofte opplever vi at damene kommer i butikk for å se på smykker for å så ønske seg disse til jul, bursdag eller annen viktig anlending.

Ikke kjøp det samme som i fjor - men kanskje noe som komplimenterer

Hos David-Andersen registrerer vi smykkekjøp, dersom kunden ønsker det. Slik unngår vi at noen kjøper det samme smykket to ganger Sammen kan vi heller lete frem noe som passer perfekt til det hun fikk i fjor. Da briljerer du ovenfor din kjære.